Pöçük (Kuyruk) Kebabı Tarifi ?
Malzemeler
- 2 kg pöçük (kuyruk)
- 4 baş sarımsak
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- bir çay bardağı su
- bir tatlı kaşığı tuz
- bir çay kaşığı kişniş
- bir çay kaşığı kekik
- bir çay kaşığı pul biberi
Hazırlanışı
Öncelikle Güveç tenceremizi alıyoruz. İçine ortası boş kalacak şekilde pöçükleri (kuyrukları) diziyoruz. Hepsini dizdikten sonra ortada kalan boş kısma yağımızı ve suyumuzu dökelim. Ardından ağzını sıkı bir şekilde alüminyum folyo ile sarıp kapağını kapatalım. Güveç tenceremizi ocağın en küçük gözüne koyup en kısık ateşe alalım. Bu şekilde 5 saat boyunca ağzını hiç açmadan pişirelim.
5 saatin sonunda kapağını açalım. Ortasında kalan boşluğa ayıkladığımız sarımsakları yerleştirelim ve üzerine tuzunu, baharatlarını (kişniş, kekik, pul biberi) atalım. Tekrar ağzını alüminyum folyo ile kapatıp kapağını örtelim. 2 saat boyunca bu şekilde pişirelim.
VE HAZIR !
Tags
güveç
kebap
kuyruk
kuyruk kebabı
MUTFAK
pöçük
Pöçük kebabı
pöçük kebabı tarifi
YEMEK
yemek tarifi