Asgari Ücret 2022 Açıklandı

Asgari Ücret 2022 Ne Kadar Oldu ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ne Açıklamalarda Bulundu ?

Gelir ve Damga Vergisi Kaldırıldı

Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca vatandaşı, çalışanı ilgilendiren asgari ücreti açıkladı. İlk toplantısını 1 Aralık'ta, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta, üçüncü toplantısını 9 Aralıkta yapan komisyon bugün yani 16 Aralık'ta dördüncü ve son kez toplandı ve karar aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yıında geçerli olacak asgari ücreti brüt " 5 bin 4 TL ", net " 4 bin 253 TL " olarak açıkladı.

Asgari Ücret 2022 Brüt ve Net Miktarı

  • Asgari Ücret Brüt Miktarı : 5 bin 4 TL
  • Asgari Ücret Net Miktarı : 4 bin 253 TL 

Erdoğan " Türk Liramızı Yedirmeyeceğiz "

2022 Asgari Ücret Açıklamalarında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükselmektedir. Asgari ücret olarak son 50 yılın en yüksek rakamını ifade eden asgari ücret artışı %50 (yüzde elli) seviyesinde gerçekleşmiştir. " açıklamalarında bulundu ve devamında şöyle ekledi, " Kimse ne işveren üzerinden ne de çalışan işçi üzerinden herhangi bir spekülasyona girmemeli ve bunların da istismarını yapmamalı. Yani 'geçmişte dolar şuydu ve doların o olduğu dönemden hesabı dolar üzerinden yaparak şuanda da asgari ücreti tespit etmek gerekir' gibi yaklaşımlar bir defa bu ülkenin şuandaki çalışan, işveren istismarından başka bir şey değildir. Bunlara sormak lazım sizin geçmişinizde acaba siz Türk Lirası'nın olduğu bu ülkede Dolarla veya Euro'yla mı çalıştırıyordunuz bu insanları, bu tür spekülatürlüğe gerek yok. Bizim Paramız bellidir, o da Türk Lirası'dır. Ve biz TÜRK LİRAMIZI YEDİRMEYECEĞİZ ! "


Gelir ve Damga Vergisi Kaldırıldı !

Asgari ücret hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Asgari ücrette tarihi bir artışı gerçekleştirirken bunun iş veren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmedik. " dedi ve şöyle ekledi " Önümüzdeki yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan GELİR VERGİSİ ile DAMGA VERGİSİ ' ni kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla işveren kesimini 450 Liralık ilave bir yükten de kurtarmış oluyoruz. "

Asgari ücretteki " Gelir Vergisi " ve " Damga Vergisi " nin kalkması ile işveren kesim 450 TL lik bir yükten kurtulmuş oldu. Yani Asgari ücretteki artışın işveren üzerindeki ilave maliyeti " 450 TL " aşağıya çekilmiş oldu.

Asgari Ücret Artışı %50 Seviyesinde Gerçekleşti !

Net miktarı 4 bin 253 TL olan asgari ücretteki artış, %50 (yüzde elli) oranında oldu. Bu oran son 50 yılın en yüksek rakamını ifade etti.

4 Yorumlar

BURAYA YORUMLARINIZI YAPABİLİRSİNİZ.
Lütfen kötü içerikli yorumlar yapmayınız.

Daha yeni Daha eski