Sütlü Baklava Tarifi
Sütlü Baklava Nasıl Yapılır ?
Malzemeler :
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı antep fıstığı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Üzeri İçin :
- yeteri kadar rendelenmiş çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı :
Öncelikle şerbetinden başlayın. Tencereye su, süt ve şekerimiz koyalım, şeker eriyene ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika civarında kısık ateşte bekletin daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritelim ve üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımıyla alalım(almazsak baklavada siyah noktalar oluşur.). Ardından sıvı yağınızı ilave edin.
Aldığınız baklavalık yufkayı 2'ye ayırın. Borcamınızı yağlayın ve ardından üzerine 1 yaprak yufka serin ve onu da yağlayın. Bu şekilde her katı, her yaprağı yağlayarak devam edin. Yufkaların ilk yarısı bitince en üstteki yufkanın üzerine antep fıstıklarınızı yayın(bu katı yağlamayın). Daha sonra kalan yufkaları da aynen yağlayarak teker teker koyuyoruz. İstenilen büyüklükte kesin ve kalan yağı üzerine gezdirin.
170 derecelik önceden ısıtılmış alt üst ayardaki fırına sürüyoruz. Yaklaşık 40-50 dakika üstü kızarana kadar pişirin ve çıkarın. Baklavanızı 10-15 dakika dinlendirin ve soğumuş şerbetinizi dökün. Yaklaşık 3-4 saat dinlenmeye bırakın, şerbeti iyi çekmiş olsun.
Dinlendikten sonra üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırıp her yerine gelecek şekilde serpiştirin. Ardından aynı işlemi rendelenmiş çikolatada yapın. İsterseniz üzerini süsleyebilirsiniz. Daha sonra baklavanızı buz dolabına koyun ve 3-4 saat dinlendirin (ne kadar uzun dinlenirse o kadar güzel olur).
VE HAZIR ! SERVİS EDEBİLİRSİNİZ...
Çok açıklayıcı olmuş. Ben de deneyeceğim bu tarifi.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSil