TİRAMİSU TARİFİ ?
TİRAMİSU NASIL YAPILIR ?
KEKİ İÇİN (KEKİ HAZIR DA ALABİLİRSİNİZ) :
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 3 kaşık kakao
KEKİ ISLATMAK İÇİN :
- 1 bardak süt
- 1 paket nescafe
- 1 yemek kaşığı şeker
KREMASI İÇİN :
- 1 litre süt
- 7 kaşık un
- 1 adet kremşanti
- 2 adet vanilin
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN :
- Kakao
HAZIRLANIŞI :
Önce keki için yumurta ile şekeri 4 dakika civarı (hacmi artıp köpürene kadar) çırpın. Daha sonra içerisine unu,kabartma tozunu, vanilini, kakaoyu ilave edip çırpma işlemine devam edin. İyi bir kıvam aldıktan sonra orta boy bir kaba döküp önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarındaki fırına atın. Kekiniz pişince fırından alın ve soğumaya bırakın o sırada siz de kremasını hazırlayın.
Kreması için içerisine 1 litre süt konulmuş tenceremize şekeri, yumurtanın sarısını, unu ekleyip çırpın. Daha sonra tenceremizi ocağa alıp kaynayana kadar karıştırın, kaynamaya başlayınca vanilini ilave edin, altını kısın ve 1-2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın. içerisine kremşantiyi döküp çırpın.
Soğuyan kekimizi yatay bir şekilde ikiye kesin ve 1 bardak sütün içerisine nescafeyi, şekeri ekleyip karıştırın. Sonra kekin bir parçasını alıp kahveli şekerli süt karışımının yarısıyla ıslatın ve hazırladığımız kremanın yarısını arasına sürün, kekin diğer parçasını kremanın üstüne kapatın. Kalan kahveli sütü diğer kekin üstüne dökün (kekin 2. yarısına) ve kalan kremayı üzerine iyice yayarak sürün.
Ve son olarak üzerine yeteri kadar (size kalmış) kakao serpip birkaç saat dinlenmeye bırakın, HAZIR!
harika bir anlatım şekli. gerçekten çok açıklayıcı bir yazı olmuş. tarife bayıldım.
YanıtlaSil